Betaald abonnement

Extra voordelen:

  • Samenvattingen essentiële normen
  • E-learning Machineveiligheid
  • € 200,- korting op leergang CE-markering en machineveiligheid
  • Overzicht van ruim 800 machinerichtlijnnormen (UIT 78)

Hier komen steeds meer hulpmiddelen bij, zoals tabellen, checklists en achtergrondartikelen.

Meer informatie »

NEN CE-markeren trainingen

Zeker in de machinebouwsector is veiligheid essentieel. Een CE-markering laat zien dat uw machine veilig is in gebruik. Maar binnen de Machinerichtlijn gelden maar liefst 800 normen. Hoe zorgt u dat u volgens de juiste richtlijn werkt?

De trainingen over machinebouw van NEN geven uitleg en handvatten over de normen en richtlijnen in de praktijk. De docenten zijn experts binnen hun vakgebied en veelgevraagde sprekers. Ze schrijven vrijwel allemaal mee aan de norm en kennen de inhoud dan ook als geen ander. Zo bent u verzekerd van de beste input.

Leergang CE-markering en machineveiligheid

NEN heeft drie modules ontwikkeld die specifiek met CE-markering en machineveiligheid te maken hebben. Na afloop van deze drie modules kunt u werken met methodes om aan de Europese richtlijnen te voldoen, kent u de onderlinge verschillen, weet u hoe u een risicobeoordeling uitvoert, en kent u de procedures voor het zelf aanbrengen van de CE-markering.

Als betaalde abonnee ontvangt u zelfs € 200,- korting op de leergang.
Meer informatie en inschrijven »

1. Training Wet- en Regelgeving

De (basis)training Wet- en regelgeving is nuttig voor iedereen die nog weinig tot geen kennis heeft van de richtlijnen rondom machineveiligheid. Bijvoorbeeld voor fabrikanten, ontwerpers, importeurs, inkopers en systeemintegrators.

Lees meer over deze training

2. Training Risicobeoordeling

Hoe beoordeelt u de risico's van machines? Welke stappen neemt u daarvoor? Tijdens de training krijgt u de risicobeoordeling op praktische wijze uitgelegd. U leert de eisen kennen vanuit de Machinerichtlijn en Arbeidsmiddelenrichtlijn. Na de training kunt u de gevaren en grenzen van machines bepalen, een risico-evaluatie uitvoeren en weet u hoe u de risicobeoordeling in het Technisch Dossier documenteert. Geschikt voor onder anderen ontwerpers, inkopers, systeemintegrators en veiligheidsdeskundigen.

Lees meer over deze training

3. Training Zelf CE-markeren

Tijdens de training leer u over de EU-richtlijnen en EN-normen in relatie tot bestaande en nieuwe machines en welke richtlijnen en fundamentele eisen van toepassing zijn op uw machine. Ook leert u een gebruikershandleiding voor machines op te stellen. Na afloop weet u aan welke wettelijke eisen een nieuwe, omgebouwde of samengebouwde machine moet voldoen en kunt u zelf aan de hand van een Europees stappenplan de CE-markering aanbrengen. Deze training is nuttig voor bijvoorbeeld fabrikanten, ontwerpers, importeurs en veiligheidsdeskundigen.

Lees meer over deze training