Praktische Hulp

Als u start met het opzetten of controleren van CE-markering is het belangrijk dat u in kaart heeft welke richtlijnen en eisen voor uw machine geldt. 

Elke machine die binnen de Europese Unie op de markt wordt gebracht of gebruikt, moet voldoen aan de veiligheids- en gezondheidseisen uit de Machinerichtlijn. Daarhaast kunnen er nog meer richtlijnen gelden voor uw machine, bijvoorbeeld de Richtlijn drukapparatuur of de Richtlijn explosieveilig materiaal (ATEX). Met de CE-regelgeving check krijgt u snel een indicatie van de Europese regelgeving waaraan uw machine moet voldoen. 

De Wegwijzer CE-markering helpt u bij uw zoektocht de juiste richtlijnen en normen te vinden. 

NEN Connect

Met NEN Connect heeft u altijd al uw normen op één plek. U en uw collega's beschikken altijd en overal over de juiste, actuele normen.

Kies bijvoorbeeld voor een van de standaard normpakketten van Machinebouw & Transport. Zo heeft u altijd inzage in normen die onmisbaar zijn om aan de veiligheids- en gezondheidseisen uit de Machinerichtlijn te voldoen.

Meer informatie
CE-markering machines

In het onderdeel Praktische hulp vindt u informatie, ondersteuning en hulpmiddelen bij het uitvoeren van CE-markering aan de hand van een 6-stappenplan. 

Deze informatie kunt u deels raadplegen met een gratis abonnement. Een betaald abonnement geeft u volledig toegang tot dit onderdeel. 

Probeer nu