Vraag & antwoord

Opleiding
Welke opleidingen kan ik volgen om (nog) meer te leren over CE-markering voor machines?

NEN biedt de Leergang CE-markering en machineveiligheid aan. Deze Leergang bestaat uit 3 modules: Wet- en regelgeving machines, Risicobeoordeling machines, Zelf CE-markeren. Ook biedt NEN trainingen aan over het samenstellen van het technisch dossier, het schrijven van gebruikershandleidingen en functional safety. 

U vindt hier meer informatie over deze trainingen van NEN.

Wat wordt er behandeld in de e-learning Machineveiligheid?

Bij een betaald abonnement krijgt u toegang tot de e-learning Machineveiligheid. De wet- en regelgeving voor machineveiligheid en de gevolgen daarvan voor machines en hun fabrikanten en gebruikers staan centraal in deze e-learning.

Als fabrikant weet u na het volgen van de e-learning Machineveiligheid straks zeker dat de machines die u produceert, voldoen aan de eisen van de Machinerichtlijn en aan de relevante normen.

Als eindgebruiker kunt u na de e-learning zelf bepalen of uw bestaande machinepark aan de eisen van de Arbeidsomstandighedenwet voldoet. Bovendien bent u in staat om kritisch en met kennis van zaken machines in te kopen die voldoen aan de eisen van de Machinerichtlijn. Dat biedt u en uw personeel of collega's de zekerheid dat jullie met veilige machines werken.